Drømmen om idrettshall i Eidsvåg

I dag presenterte Bergen Kommune og Multiconsult skisseprosjekttegninger for nye Eidsvåg skole inkludert planene om en ny flerbrukshall på et informasjonsmøte for naboer, grunneiere, foreldre og andre interessenter.

2017-09-27
larsriis

- Vi har vokst veldig på håndball i Eidsvåg, og «bygden» - for det er det vi ser oss som - har behov for et samlingspunkt. Det er også behov for et mer allsidig idrettsbilde, i tillegg til at aktiviteten som allerede er i gymsalene, med volleyball, kulturskole, taekwondo og lek for de minste opprettholdes, uttalte Lars Riis Ellingsen til Bergensavisen tidligere i måneden.

I dag presenterte Bergen Kommune sammen med Multiconsult skisseprosjekttegninger for nye Eidsvåg skole inkludert planene om en ny flerbrukshall.

– Det er et stort engasjement fra lokalmiljøet i Eidsvåg for å få til en flerbrukshall der. Vi ser at kostnadsbildet mellom en mindre idrettshall og en større ikke er veldig stort, sier idrettsbyråd Pål H. Thorsen (Ap).

Kostnadene på Eidsvåg er imidlertid usikre, og Thorsen turde ikke love at man vil bygge en større idrettshall.
– Vi må se om det er gjennomførbart, men jeg kan se budsjettene mer i sammenheng siden jeg er både skole- og idrettsbyråd. Vi prøver å få mest mulig ut av pengene når vi først bygger. Det finnes et potensial til å få ut fler idrettsflater innenfor skole- og idrettsrammene totalt, uttalte han til Bergensvisen i begynnelsen av september.

Det var derfor med stor interesse at representanter fra idrettslaget i dag fulgte nøye med på fremleggelsen av det nye kommunebudsjettet. Her kunne man med glede ta i mot følgende budskap vedrørende Eidsvåg Skole:
"I opprinnelig kalkyle ble det lagt til grunn at det skulle bygges en integrert gymsal, men i tråd med idrettsplanen er det anbefalt at denne erstattes med en frittstående idrettshall med opparbeidet uteområde på taket. Dette vil gi en bedre løsning for hele skoleanlegget (inkludert erstatningsskole) og nærmiljøet. Brutto merkostnad ved en slik løsning er estimert til 24 mill., men ettersom en hall av denne størrelsen vil medføre spillemidler på 10 mill er netto økt investeringsbehov for denne løsningen 14 mill."

Bystyret i Bergen behandler budsjettet onsdag 19. desember 2017.

- Vi har jobbet lenge for å få en flerbrukshall inn i planleggingen av nye Eidsvåg skole. Nå ser det endlig ut til at vi lykkes. Både skolen, idrettslaget og "bygden" behøver en stor hall, sier en jublende fornøyd styrelder i idrettslaget, Thomas Bucher Johannessen.

 
Å tilrettelegge et stort tak for aktivitet medfører ekstrakostnader for etableringen.  Men et slik aktivitetstak vil gi skolen det utearealen en trenger i henhold til skolebruksnormen. Tegningene som ble presentert var foreløpig kun på skissestadiget, men de ser likevel veldig flotte ut. Alt tyder på at dette vil gi hele området et veldig løft.
Med nytt kunstgress, ny skole og en fremtidig idrettshall med aktivitetstak vil vi få det naturlige samlingspunktet som bygden trenger.
 
Bilde: LINK ARKITEKTUR

 

EIDSVÅG SKOLE

Består i dag av syv bygg, oppført fra 1940 til 1970. Ca. 350 elever.

Byrådet gikk januar 2016 inn for å beholde og totalrehabilitere hovedbygningen fra 1952. Resten skal rives og erstattes. Det planlegges å bygge til kapasitet på 500 elever, med muligheter for å utvide til 700.

Mulighetsstudien (2014) hevder skolen behøver flerbrukshall dersom kapasiteten skal opp på 700. Det beregnes å koste omtrent elleve millioner kroner ekstra.

Erstatningsskolen er under bygging nå, og skal stå klar til mai 2018. Deretter begynner rehabilitering, rivning og nybygging på Eidsvåg skole med sikte på ferdigstillelse 2020/21.

Kalender

Oktober
MTOTFLS
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456