Eidsvåg vant Lerum Cup 2015

Eidsvåg J-01 seiret i Sogn trass i at skader og sykdom hadde redusert laget til åtte friske spillere.

2015-06-30
Asle Festø

Eidsvågs J-01 reiste til Sogndal fredag formiddag med en sterkt redusert tropp. Skader og sykdom hadde redusert laget til 8 friske spillere, en med ryggsmerter og en med feber og tung pust og en på krykker med røket korsbånd. Det skulle vise seg at det trengs mer enn skader og feber for å stoppe jenter fra Eidsvåg.

Vant 7-0 mot Masfjord

De første kampene på fredag gikk på gamle Sogndal stadion i strålende sol. Første kamp mot Masfjord ble en fin oppkjøring for jentene. Eidsvåg styrte kampen og de tok en enkel 7-0 seier etter scoringer av Julie (3), Milena (3) og Gresa. I neste kamp ventet Varegg som de har møtt flere ganger tidligere. Varegg er kjent som et fysisk sterkt lag med en sterk midtbanespiller med et godt skuddbein. Kampen var jevn og tøff med mange harde dueller. Med Mathilde på skadelisten var det Mari som fikk dirigentrollen i forsvaret.

Kvelte Varegg-angrep

Mari viste seg ansvaret verdig og styrte forsvaret med stor autoritet. Det gjorde at Varegg aldri fikk noen reell sjanse til å score. Utover i kampen overtok Eidsvåg mer og mer av spillet og førte kampen uten å få uttelling i form av scoring. Etter et presist corner dukket Ingvild opp på bakerste stolpe og kjempet inn det viktige seiersmålet. Kampen ble blåst av med 1-0 seier til Eidsvåg. Uavgjort i de andre kampene i gruppespillet gjorde dem klare for A-sluttspillet som gruppevinnere allerede etter første dag. Siste kamp i gruppespillet var mot Fagernes/Aurdal/Leira. FAL ble aldri noen reell motstand for Eidsvågs jenter. Lina dominerte flanken og fordelte lissepasninger med trygg fot. Julie fikk brukt kampen til å sikte inn skuddfoten og satte inn et nydelig frisparkmål fra midtbanen. Eidsvåg hadde god kontroll på kampen som endte 4 - 0 til Eidsvåg etter 3 mål av Julie og ett av Milena. 

Harde dueller mot Askøy

Godt fornøyde satte de seg i bilene og reiste til Hafslo for å møte Askøy i kvartfinalen. Askøy har de møtt flere ganger tidligere i serie, cup og treningskamper. Dette ble en tett og jevn batalje med mange harde dueller for forsvaret. Askøy har et godt mannskap med gode enkeltspillere som satte Eidsvåg på prøve. Helene kjempet som en løve på midtbanen så lenge kreftene holdt og var sterkt delaktig i at Eidsvåg hadde god kontroll til tross for iherdige forsøk fra Askøys side. Først etter ett kvarter kunne Eidsvåg juble for sitt første mål etter en flott scoring av Julie før Milena satte inn 2 - 0 like etterpå. Det kunne synes som om Eidsvåg hadde full kontroll på oppgjøret men Askøy kjempet seg tilbake i kampen og fikk et meget heldig mål på et corner.

Tre mot Milena

Milena var med sin hurtighet og styrke en så stor trussel at Askøy til enhver tid holdt tre spillere igjen for å passe på henne. Men tre spillere er langt fra nok for å stoppe en spiller som Milena. Det ble nervepirrende minutter før Milena elegant punkterte kampen med 3-1 scoringen fem minutter før full tid. Eidsvåg var nå klare for semifinale mot vertene Sogndal.

Semifinale mot storfavoritt

Sogndal var storfavoritt til turneringsseier etter seier i fjor og tabelltopp i 1. divisjon etter vårsesongen. Dette skulle ikke bli en lett oppgave for Eidsvågs skaderammede tropp. Søndagen opprant med spredte skyer og litt sol. Dette ble ønsket velkommen av Eidsvågjentene som hadde merket varmen og solen i kampene på lørdagen. Eidsvågs 10 jenter mot Sogndals 16 jenter sterke tropp viste tydelig at her måtte hver Eidsvågjente jobbe for to sogndalspillere. Sogndals trenerapparat og heiagjeng hadde rigget seg til fest på Hafslos bane H2.

Frid stanset gjennomspill

Svarte og hvite sogndalflagg vaiet i vinden mens tilskuerne satt tilbakelente i sine fluktstoler, trygt overbeviste om at Sogndal skulle ta seg videre til finalen i egen cup. Som mottrekk til Sogndals raske pasningsspill la Eidsvåg seg dypt i banen og ventet på at sjansene skulle by seg. Frid lå som defensiv midtbanespiller og fikk i oppgave å stoppe gjennomspill før de ble farlige. Frid fant seg raskt til rette I rollen og sørget for arbeidsro for resten av midtbanen med sitt kompromissløse spill. Eidsvågs midtbane bestående av Frid, Julie, Gresa, Astrid Sofie og Helene jobbet og slet slik at Sogndal ikke fikk mulighet til å spille sitt spill.

Iherdig kantspill

Overmot har som kjent sin pris og Sogndal fikk snart kjenne hvor raskt et godt organisert og effektivt lag kan utnytte motstanderens minste glipp. Julie vant ballen på egen banehalvdel og fikk drive upresset ballen tre meter inn på Sogndals banehalvdel. Upresset banket midtbaneeleganten ballen utagbart bak Sogndals keeper. Sogndal ville aldri mer begå feilen å la Julie stå upresset på egen banehalvdel, men en gang er en for mye. Eidsvåg kjempet ufortrødent videre og Astrid Sofie og Helene gjorde en voldsom innsats på hver sin kant der de med hurtighet og styrke var en stadig trussel mot Sogndals backrekke. Kantenes utrettelige innsats resulterte i et corner som ble lagt lurt til Julie som hamret inn sitt andre mål i kampen.

"Dei e´ effektive!"

Eidsvågs trenere kunne høre forbausede tilskuere utbryte “Dei e´ effektive!”. Eidsvåg ledet nå 2 - 0 og øynet en finaleplass. Sogndal kastet nå alle jenter i angrep og presset Eidsvågs jenter hardt de siste minuttene. Johanne var i det umulige hjørnet og stengte buret foran fortvilede sogndalspillere. Returer ble effektivt og kontant ryddet unna av Mari, Frid, Ingvild og Lina. Eidsvåg tok en meget fortjent seier i semifinalen og var klare for finale! 

Finale mot Austrheim

Austrheim var motstandere i finalen. De hadde gått videre på antall corner mot Kaupanger i semifinalen. Det ble tidlig klart at Austrheims midtbanespiller ville bli nøkkelen til denne kampen. En meget driblesterk, rask og skuddsterk spiller som er en konstant trussel mot alle lag hun møter. Hun har imidlertid ikke møtt Gresa tidligere i turneringen og fikk nå kjenne hvordan det er å møte Eidsvågs ballvinner.

Gresa vant duellene

Med balanse og raske ben vant Gresa det som var å vinne av dueller på midten. Det var aldri noen tvil om hvilket lag som var det dominerende og Eidsvåg ledet fortjent 3-1 til pause. Milena scoret et sterkt hat-trick og to flotte scoringer av Julie ga Eidsvåg en meget fortjent 5-2 seier. Jubelbrølene kunne høres helt til Eidsvåg da fløyten lød og jentene kunne slippe jubelen løs. Mathilde satte ny verdensrekord i 30 meter “sprint med en krykke” da hun jublende løp til sine lagvennininner for å feire seieren.

Seier i stor turnering

Eidsvåg viste gjennom turneringen seg som det klart beste laget og tok en meget fortjent seier i en stor turnering. Mari mottok trofeet som kaptein i finalen og kunne stolt løfte statuetten over hodet.

Eidsvågs lag: Johanne, Mari, Lina, Ingvild, Frid, Gresa, Helene, Astrid Sofie, Julie, Milena og Mathilde.

Kalender

Oktober
MTOTFLS
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456